Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju crkve iz dvorišta nane Fate

7
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju crkve iz dvorišta nane Fate
Foto: Radiosarajevo.ba / Uklanja se crkva iz dvorišta Nane Fate

Teška mehanizacija - bageri i kamioni, trenutno su u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju. U toku je proces uklanjanja nelegalno izgrađene crkve, potvrdio je portal Radiosarajevo.ba advokat Rusmir Karkin, koji se nalazi na mjestu događaja.

On je na svom Facebooku podijelio i videosnimak iz Konjević Polja na kojem se vidi da su radovi započeli.

„Nakon najava od prethodnih nekoliko dana, iako sam bio skeptik na kompletan proces, jutros malo prije 7 sati je teška mehanizacija ušla u dvorište nane Fate i počela sa rušrenjem nelegalno izgrađene crkve", kaže Karkin, koji je zastupnik porodice Karkin, za Radiosarajevo.ba.

On je za naš portal potvrdio da je porodica Orlović veoma sretna što će crkva konačno biti uklonjena iz njeihovog dvorišta.

"Moram vam priznati da su emocije izuzetno snažne. Porodica se veoma odbradovala kada je vidjela bagere i kamione na samom ulazu u dvorište. Znali su šta slijedi i da će ovoj agoniji koja traje godinama konačno doći kraj", priča nam Karkin.

Prema njegovim procjenama teška mehanizacija će do sutra završiti uklanjanje crkve iz dvorišta.  

"Prema mojim procjenama do nedjelje ujutro će sve biti gotovo. Očekujem da sutra svi bageri i kamioni izađu iz dvorišta i sve bude završeno", dodao je advokat Rusmir Karkin za portal Radiosarajevo.ba.

Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju crkve iz dvorišta nane Fate:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije