Pogledajte kako je jutros ispred Zetre: Revakcinacija za 996 građana KS

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je jutros ispred Zetre: Revakcinacija za 996 građana KS
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vakcinacija u Zetri, 29. juni 2021.

U Kantonu Sarajevo jutros je nastavljena imunizacija građana, odnosno revakcinacija za sve one koji su primili prvu dozu Pfizer vakcine 1. juna.

Tačno u osam sati otvorila su se vrata Zetre, a strpljivi građani čekali su na svoju drugu dozu kako bi se zaštitili od koronavirusa.

Kako je zabilježio fotoreporter Radiosarajevo.ba ispred Zetre nisu zabilježene veće gužve. Iz Doma zdravlja KS ranije su apelirali na građane da poštuju termine koje su dobili u pozivu za revakcinaciju. Čini se kako su to ispoštovali i sve je teklo prema planu.

Prema planu JU Dom zdravlja KS Pfizer vakcinama će biti revakcinisano 996 građana. Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 516 osoba, a od COVID-19 infekcije oporavilo se 16 osoba.

U istom periodu, jedna osoba je preminula od posljedica ove infekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije