Pogledajte kako je izvršena dezinfekcija javnih lokacija u Konjicu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izvršena dezinfekcija javnih lokacija u Konjicu
Foto: FUCZ / Dezinfekcija u Konjicu

Konjic je prvi grad u kojem je izvršena sistemska dezinfekcija. Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je 29. marta najavio da će to biti učinjeno u cijelom entitetu.

Kako je saopćeno iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), njihovi timovi su sa dvije mašine u 20 sati, kada počinje policijski sat, počeli dezinfekciju javnih površina u Konjicu kojeg su ocijenili kao trenutno najugroženijim gradom u Federaciji kada je u pitanju pandemija COVID-19.

Podršku im je dala općinska Civilna zaštita. U Jablanici su osim općinske Civilne zaštite, imali podršku Profesionalne vatrogasne jedinice ovog grada.

Izvršena je i dezinfekcija kruga tvornice Igman.

Podsjetili su da je ova aktivnost uslijedila nakon što je Novalić naložio da se to uradi.

Kako je saopćeno, načelnik Štaba civilne zaštite Općine Konjic Husein Hodžić je poručio da je važan dolazak FUCZ sa mašinama kapaciteta kakvim ne raspolaže lokalno komunalno preduzeće.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak je istakao da je prioritet dezinfekcija javnih površina u mjestima gdje postoji najveći broj zaraženih.

Sistemska dezinfekcija se nastavlja u Goraždu, a zatim i u drugi gradovima FBiH, saopćeno je iz FUCZ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije