Pogledajte kako je Fikret Abdić Babo primio uvjerenje o mandatu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Fikret Abdić Babo primio uvjerenje o mandatu
Novoizabrani načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić stigao je u Zgradu institucija BiH u Sarajevu gdje mu je uručeno uvjerenje o mandatu.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je uručila uvjerenja o dodjeli mandata svim načelnicima/gradonačelnicima općina/gradova izabranim na Lokalnim izborima u BiH 2. oktobra, najavljeno je iz CIK-a.

Tako je u povodu toga, i kandidat Laburističke stranke BiH Fikret Abdić, osuđeni ratni zločinac, novi načelnik Općine Velika Kladuša, stigao u Sarajevo nakon pune 23 godine.

Županijski sud u Karlovcu osudio je Abdića 2003. godine na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud Hrvatske preinačio mu je kaznu na 15 godina zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine.

U martu 2012. godine pušten je na slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne, odnosno deset godina i devet mjeseci.

 Pogledajte kako Fikret Abdić preuzima certifikat, dok ostali krajiški načelnici napuštaju salu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije