Pogledajte kako izgleda prijetnja koja je ostavljena na službenom ulazu Sanje Vlaisavljević

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda prijetnja koja je ostavljena na službenom ulazu Sanje Vlaisavljević
Foto: Federalno ministarstvo kulture i sporta / Muškarac koji je ostavio prijetnju

Ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Kenan Magoda, najoštrije je osudio prijetnje smrću upućene uposlenicima Federalnog ministarstva kulture i sporta, na čijem je čelu ministrica Sanja Vlaisavljević.

U svojoj izjavi, Magoda je istaknuo da je ovaj napad na državne službenike, koji predano rade na unapređenju kulturnog i sportskog sektora, neprihvatljiv akt nasilja i ozbiljno ugrožava sigurnost svih koji služe javnom interesu.

"Najoštrije osuđujem sramotne i zastrašujuće prijetnje smrću upućene uposlenicima Federalnog ministarstva kulture i sporta na čijem je čelu ministrica Sanja Vlaisavljević. Ovaj napad na državne službenike, koji neumorno rade na unapređenju kulturnog i sportskog sektora, predstavlja neprihvatljiv akt nasilja i ugrožavanje sigurnosti svih koji predano služe javnom interesu.

M-17 nakon sanacije: Cesta neće biti puštena u promet dok traje potraga za nestalim

M-17 nakon sanacije: Cesta neće biti puštena u promet dok traje potraga za nestalim

Izražavam punu podršku i čvrsto stojim uz vas ministrice Vlaisavljević i sve uposlenike ministarstva kulture i sporta FBiH. Prijetnje pojedincima nikada neće biti razlog da se povučemo. Nastavit ćemo raditi predano za dobrobit svih građana.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i pruže adekvatnu zaštitu ministrici Vlaisavljević i njenim kolegama, te da odgovorni za ove gnusne prijetnje budu identificirani i procesuirani u skladu sa zakonom", napisao je Kenan Magoda na svom Facebook profilu.

Ministar Kenan Magoda je objavio na svom Facebook profilu tablu na kojoj je napisana prijetnja. 

Prijetnja koja je ostavljena ministrici Sanji Vlaisavljević
Foto: Facebook: Prijetnja koja je ostavljena ministrici Sanji Vlaisavljević

Podsjetimo, na tabli pored službenog ulaza Federalnog ministarstva kulture u utorak, 8. oktobra, u jutarnjim satima je osvanuo natpis prijetećeg sadržaja koji su, po dolasku na posao, uočili djelatnici Ministarstva.

Uvidom u kamere Federalnog ministarstva kulture i sporta, primijećeno je da je nepoznata muška osoba, oko 1 sat i 50 minuta iza ponoći, 8. oktobra, prišla službenom ulazu Federalnog ministarstva kulture i sporta te ispisala zastrašujuće prijetnje na ploči kojom su obilježena parking mjesta Ministarstva na službenom ulazu na koji ulazi ministrica Sanja Vlaisavljević, te se potom udaljila s mjesta događaja. O svemu je obaviještena Policijska uprava Centar čiji službenici su izašli na mjesto događaja i izvršili uviđaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije