Pogledajte kako danas izgleda mapa oboljelih od COVID-a u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako danas izgleda mapa oboljelih od COVID-a u Sarajevu
PrtScr / COVID u Sarajevu, 21. novembar 2020.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, od 24. oktobra omogućio uvid u geomapiranje najvećih žarišta oboljelih od infekcije COVID-19 u Kantonu Sarajevo.

Mapu možete pogledati na OVOM LINKU.

Prikazani podaci, kako je saopćeno, "predstavljaju realne depersonalizirane podatke i ažuriraju se u stvarnom vremenu prema dostupnim podacima u zdravstvenom integralnom informacionom sistemu Kantona Sarajevo".

Inače, u Kantonu Sarajevo danas je registrovano više oporavljenih osoba od COVID-19 infekcije od novozaraženih koronavirusom.

Naime, registrovana su 384 nova slučaja zaraze koronavirusom, nakon laboratorijske analize 1.149 uzoraka, dok je u isto vrijeme 439 osoba oporavljeno od ove zarazne infekcije.

Riječ je o uzorcima prikupljenim u periodu od 16. do 20. novembra ove godine, a rezultati njihove analize dostavljeni su Zavodu za javno zdravstvo KS u protekla 24 sata. Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripada 254 novozaražena osoba, odnosno 66,14 posto, i u samoizolaciji su od ranije. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno još 4.937 slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se 169 oboljelih osoba, od kojih je 69 hospitalizirano u Izlolatoriju Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a 100 u Općoj bolnici. Četiri pacijenta koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

U protekla 24 sata, sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je 17 osoba.

Šest pacijenata je nažalost preminulo, tokom jučerašnjeg dana, tako da je ukupan broj umrlih povećan na 211 osobe.

Pogledajte i kako je mapa izgledala na datum 24. oktobar:

COVID u Sarajevu, 24. oktobar 2020. - undefined

PrtScr: COVID u Sarajevu, 24. oktobar 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije