Pogledajte današnju press konferenciju Sebije Izetbegović

Radiosarajevo.ba
Pogledajte današnju press konferenciju Sebije Izetbegović
Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović na današnjoj konferenciji za medije predstavila je rad najveće zdravstvene ustanove u Bosni u Hercegovini tokom 2017. godine te je sumirala ostvarene rezultate.

Izetbegović je rekla kako je cilj KCUS-a želja da se brže i kvalitetnije pruži zdravstvena usluga svim pacijentima u BiH.

"Namjeravamo skratiti putovanja pacijenta od trenutka kad se razbolio do terapije i krajnjeg izlječenja. Cilj je poboljšati plate radnicima, a u ovoj godini to je učinjeno tri puta", izjavila je Izetbegović.

"Na današnji dan dugovanja od dugovanja 100 miliona, otplaćeno je 79 miliona KM. Posebno nam je u prošloj godini bio težakl odnos s dobavljačima koji su bili favorizirani od ranijeg menadžemnta i bili smo u velikoj stisci s opremom. Naslijedili smo akcelerator iz davne 2004. godine i popravke su nas koštale oko 2 miliona KM. KCUS trenutno raspolaže s 1.580 kreveta i imamo predviđenih 850 kreveta u centralnom medicinskom bloku", kazala je generalna direktorica KCUS-a.

Ostatak koneferencije za novinare pogledajte u video prilogu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije