Podžić primio vojnog atašea SAD u BiH brigadira Michaela Tarquinta

0
Radiosarajevo.ba
Podžić primio vojnog atašea SAD u BiH brigadira Michaela Tarquinta
Foto: MO BiH / Podžić na sastanku sa delegacijom SAD i brigadirom Tarquintom

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u službenu posjetu 8. decembra 2021. godine vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Michaela Tarquinta.

Na sastanku su učestvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, šef Kabineta ministra odbrane BiH Kemal Korjenić te ostali saradnici iz MO BiH, kao i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD u BiH major Taib Grozdanic sa svojim saradnicima.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim aktivnostima Oružanih snaga BiH i izazovima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom na putu euroatlantskih integracija.

Spektakularan koncert na Žutoj tabiji: Pogledajte atmosferu ove nezaboravne noći

Spektakularan koncert na Žutoj tabiji: Pogledajte atmosferu ove nezaboravne noći

Ministar Podžić je istakao veliki značaj strateškog partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država na polju vojne saradnje i zahvalio na značajnoj pomoći koju SAD pružaju u modernizaciji OS BiH. Posebno je naglašen značaj kontinuirane i snažne podrške koju ODC pruža Oružanim snagama BiH, posebno na polju obuke i edukacije pripadnika i jedinica OS BiH, kako u BiH tako i SAD-u.

Brigadir Tarquinto je istakao da SAD ostvaruje izvrsnu saradnju sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH. Zaključio je da će se snažna podrška Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu nastaviti, posebno kad je u pitanju podrška razvoju sposobnosti i kapaciteta OS BiH i njihove interoperabilnosti sa snagama NATO-a, navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije