Podržano ukidanje jubilarne nagrade za zvaničnike BiH

Radiosarajevo.ba
Podržano ukidanje jubilarne nagrade za zvaničnike BiH
Ukidanje prava na isplatu jubilarne nagrade za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH podržano je danas u Domu naroda PS BiH, u okviru izjašnjavanja o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Riječ je o inicijativi zastupnika Kluba SDP u Parlamentarnoj skupštini BiH, a kojim se ukida naknada pojedinim zastupnicima u Parlamentima i drugim institucijama BiH, koji su do sada dobijali jubilarnu naknadu nakon što navrše zakonski rok vremena provedenog na radu.

Ipak, to ne znači da će jubilarna nagrada biti ukinuta u potpunosti, te će i dalje pojedine kategorije zaposlenika moći da je primaju, prema zaslugama, o čemu smo već ranije pisali.

Zbog pritisaka javnosti i iz moralnih razloga pojedini parlamentarci su, u prošlosti, odbijali ovakve naknade, a od sada će ukidanje ove naknade biti regulirano zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije