Podrška za Nizamu i u Hercegovini: Minutom šutnje počeo mirni protest u Mostaru

0
Radiosarajevo.ba
Podrška za Nizamu i u Hercegovini: Minutom šutnje počeo mirni protest u Mostaru
Foto: Bljesak / Ilustracija / Protest zbog femicida

Građani Mostara minutom šutnje danas, 14. augusta, odali su počast ubijenoj Nizami Hećimović koju je partner Nermin Sulejmanović prije tri dana ubio u Gradačcu i čije je ubistvo uživo prenosio na društvenim mrežama.

Na mirnom protestnom skupu na Španskom trgu okupilo se nekoliko stotina građana Mostara kako bi skrenuti pažnju javnosti na problem femicida, nasilja nad ženama, ali i iznijeti zahtjeve upućene svim nositeljima vlasti kako na lokalnom, kantonalnom tako i na državnoj razini.

Protestni skup organizirala je Inicijativa građanki/na Mostara koja traži od nositelja vlasti u Bosni i Hercegovini da problemu femicida i sve češćoj pojavi femicida u BiH pristupe ozbiljno.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Nermin Sulejmanović počinio je nezapamćeni zločin u petak, 11. augusta prije podne, kada je usmrtio tri osobe i još tri ranio, a javnost je posebno potreslo to što je ubistvo svoje nevjenčane supruge snimao na Instagramu.

Društvena mreža Instagram uklonila je snimak nakon više od dva sata što je objavljen uznemirujući video. Zbog trostrukog ubistva i ranjavanja isto toliko ljudi u Gradačcu u srijedu 16. ugusta proglašen je i Dan žalosti u Federaciji BiH, piše Bljesak.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije