Sarajevo se diglo na noge za Nizamu: Šutnja je odobravanje, Stop femicidu...

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevo se diglo na noge za Nizamu: Šutnja je odobravanje, Stop femicidu...
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Protest za Nizamu u Sarajevu

Nakon stravičnog zločina u Gradačcu, gdje je monstrum Nermin Sulejmanović ubio svoju partnericu Nizamu Hećimović, zato što ga je prijavila policiji zbog nasilja u porodici, u Sarajevu je u ponedjeljak, 14. augusta, tačno u 16 sati počeo protest protiv nasilja u porodici.

Kao što je portal Radiosarajevo.ba u nedjelju navečer, 13. augusta, prvi i objavio, na protest je pozvala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Prema informacijama koje javlja reporterska ekipa portala Radiosarajevo.ba, na mjestu događaja se, osim gradonačelnice Karić, u prvom redu noseći transparent još nalaze član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, ambasador SAD u BiH Michael Murphy i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Recimo ne nasilju", "Šutnja je odobravanje", "Sarajevo uz Nizamu", "Stop femicidu", samo su neke od poruka.

Gradonačelnica Karić je uoči današnjeg protesta na svojoj Facebook stranici uputila 16 zahtjeva, koje možete pročitati na linku OVDJE.

Protest u Sarajevu zbog ubistva Nizame Hećimović
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Protest u Sarajevu zbog ubistva Nizame Hećimović

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. avgusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo.

Protest u Sarajevu zbog ubistva Nizame Hećimović
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Protest u Sarajevu zbog ubistva Nizame Hećimović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije