Pod sloganom 'Za život u zajednici' u Tesliću održana prva CNS Sandoz akademija

Promotivni tekst
Pod sloganom 'Za život u zajednici' u Tesliću održana prva CNS Sandoz akademija
Oficijelni vizual / U Tesliću održana prva CNS Sandoz akademija
U periodu od 22. do 24. februara 2019. godine, u Tesliću je, u organizaciji farmaceutske kompanije Lek, članice skupine Sandoz, održana prva CNS Sandoz akademija koja je okupila uvažene predavače i učesnike iz cijele BiH.

Kroz aktivno učešće brojnih specijalista iz ove oblasti, održana su predavanja i diskusije na temu specifičnih neuroloških i psihijatrijskih oboljenja kao i društvenog statusa osoba koje boluju od takvih vrsta bolesti.

S obzirom na kompleksnost posljedica koje oboljenja i stanja poput moždanog udara, epilepsije, poremećaja raspoloženja, shizofrenije itd. imaju ne samo na oboljelog već i na širu društvenu zajednicu, primarni cilj ovog događaja jeste težnja da se omogući što bolji kvalitet života ovih pacijenata.

Naime, praksa je pokazala realne potrebe za detaljnim definisanjem i analiziranjem problematike odabira, primjene i dužine administracije lijekova koji su vezani za ovu grupu oboljenja kao i da se ukaže na važnost rane detekcije i prevencije u njihovom tretiranju.

“Kao društveno odgovorna kompanija želimo dati svoj doprinos u poboljšanju kvalitete života jedne od najugroženijih skupina oboljelih, koji zbog specifičnosti oboljenja vrlo često nisu u prilici da samostalno istupaju u borbi za ravnopravan život u zajednici. Iskreno se nadamo da će ovo prerasti u tradicionalno okupljanje specijalista neurologa, psihijatara, neuropsihijatara, ali i ljekara porodične medicine na nivou BiH“, poručili su iz Leka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije