Željko Komšić se sastao sa Zoranom Zaevom: EU i NATO teme razgovora

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić se sastao sa Zoranom Zaevom: EU i NATO teme razgovora
Photojoiner / Zoran Zaev i Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercgeovine Željko Komšić sastao se večeras s premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom. Tokom sastanka razgovarano je o zajedničkoj evroatlanskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Sagovornici su iskazali zajedničko opredijeljenje za ubrzanje NATO i evropskog puta Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, te izrazili interes sa dodatno unapređenje bilateralnih odnosa između dvije države.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine odao je priznanje naporima premijera Zaeva u pogledu uspješnih pregovora sa Grčkom.

Inače, Komšić boravi u Skoplju povodom obilježavanja 15. godišnjice od tragične smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Sjeverne Makedonije, Borisa Trajkovskog.

Program sjećajanja obilježava se i panel diskusijom pod nazivom „Liderstvo na temelju vrijednosti – od načela do djelovanja“ kojem prisustvuju bivši predsjednici zemalja regije, te diplomate iz EU i NATO-a.

Tom prilikom predsjednik Komšić sastao se i sa bivšim predsjednikom Republike Hrvatske, Stjepanom Mesićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije