Pod lupom: 71 posto građana BiH sumnja u poštenje izbora, većina vidi rješenje u novim tehnologijama

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

tuner

nepismeni ne sumnja u poštenje izbora, nego u poštene izbore. znaš li ti šta je poštenje??? jesi li lud covjece

Gdje ...

... je elektronsko glasanje? Ja NECU glasati dok se taj sistem ne uvede. Moze se.glasati i od kuce, ne smarati se redovima. Zasto nam to ne obezbjedite? Siguran sam da bi odziv bio veci, a o ovih 73% mozete sanjati.

Ermina

Sve sto se tiče izbora u našoj državi treba sto prije mijenjati, od samog Izbornog zakona pa do svih izbornih procedura.Nazalost,našim političarima to nije u interesu,jer onda nema ni njih… Kako NETKO može biti izabran da obnaša zastupničku funkciju sa 239 glasova! Pa ,naravno, moze,toliki broj glasova na zadnjim izborima osvojila je DF zastupnica Marijela Margita Hašimbegović ,jer je takav politički ambijent…A vrijeme prolazi… Studenti i mladi komenterisu da i oni mogu osvojiti taj minorni broj glasova,ali nemaju finansijskih sredstava da formiraju stranku. Postojeće stranke ih neće uvrstiti na liste,jer im mladi i školovani ljudi nisu potrebni. Na izbornim listama stranaka,u velikom broju,nalaze se poluobrazovani,potkapacitirani i klijentelistički povezani ljudi.To je jedan začarani krug kome nema kraja.

/ Najnovije