Počinje suđenje Novaliću, Solaku, Hodžiću u aferi "Respiratori"

/ Komentari (28)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Po

Pocinje li mashala, boze sacuvaj smijurije od drzave.

Sarajka

Lijepo, ali ukljuciti i ostatak Civilne zastite koje je zasluzan za onu smijuriju od falsifikovane "verifikacije" i ugovor po kojem samo oni smiju iznositi podatke sa mjerenja. Kriminalu nema kraja.

Ghost

Samo osudjujuca presuda moze smiriti narod!!!

Katy

Samo kod nas neko moze uredno obnasati funkciju dok je pod istragom. Premijerka neke drzave(ne sjecam se koje) podnijela ostavku samo zato sto je odvezla djecu u skolu sluzbenim automobilom!!! Ovi su stvarno fuj. Nadam se da ce se sve urusuti da se ne patimo vise.

CC

Najobicnija namjestaljka HDZ-a . Zahvaljujuci ovoj hajci na respiratore danas se nitko ne usudi nabaviti vakcije. Samo oslobadjajuca presuda je ispravna presuda !

dea

Uoči nastavka suđenja, jučer je FUCZ potvrdio da su od firme "Verlab" respiratori verificirani, ispravni i pušteni u rad. Osim toga, nadležne institucije potvrdile su da se ovi uređaji mogu korisiti i u intenzivnoj njezi, pišu "Vijesti". - Specifikacije uređaja s navedenom namjenom od proizvođača u kojoj je navedeno da se ovaj uređaj može koristiti prvenstveno kao stacioniran u prostorijama za intenzivnu njegu, operacionim salama te da može postati portabilan uređaj ukoliko se koristi s bocom kisika (npr. kola Hitne pomoći). U ovom dokumentu jasno su navedeni modovi rada, koji uključuju invazivne i neinvazivne - navode iz Instituta za mjeriteljstvo BiH. Ove informacije bacile su novo svjetlo na cijeli slučaj te dodatno oslabile jedan od ključnih dijelova optužbe koji se temelji na neupotrebljivosti respiratora. I vršilac dužnosti direktora FUCZ-a Enes Memić jučer je izričito poručio da je s današnjim danom sva priča o tome da su respiratori neupotrebljivi "pala u vodu". Time su potvrđene i ranije informacije da su isti respiratori, njih desetine hiljada, u upotrebi širom svijeta.

Ja, I?

>>Uoči nastavka suđenja, jučer je FUCZ potvrdio da su od firme "Verlab" respiratori verificirani, ispravni i pušteni u rad. Osim toga, nadležne institucije potvrdile su da se ovi uređaji mogu korisiti i u intenzivnoj njezi, pišu "Vijesti". - Specifikacije uređaja s navedenom namjenom od proizvođača u kojoj je navedeno da se ovaj uređaj može koristiti prvenstveno kao stacioniran u prostorijama za intenzivnu njegu, operacionim salama te da može postati portabilan uređaj ukoliko se koristi s bocom kisika (npr. kola Hitne pomoći). U ovom dokumentu jasno su navedeni modovi rada, koji uključuju invazivne i neinvazivne - navode iz Instituta za mjeriteljstvo BiH. Ove informacije bacile su novo svjetlo na cijeli slučaj te dodatno oslabile jedan od ključnih dijelova optužbe koji se temelji na neupotrebljivosti respiratora. I vršilac dužnosti direktora FUCZ-a Enes Memić jučer je izričito poručio da je s današnjim danom sva priča o tome da su respiratori neupotrebljivi "pala u vodu". Time su potvrđene i ranije informacije da su isti respiratori, njih desetine hiljada, u upotrebi širom svijeta. ka dea<< Ja, I? Je li bilo govora o tome koja je VRIJEDNOST tih respiratora, KOLIKO KOŠTAJU? Koliko dobiješ za ova "citat" koji kopiraš s nekog portala? Cvaju? Petobu? 10% na platu u KCUS-u? Koliko vas Asim plaća?

@dea

Ja, I? Je li bilo govora o tome koja je VRIJEDNOST tih respiratora, KOLIKO KOŠTAJU? Koliko dobiješ za ova "citat" koji kopiraš s nekog portala? Cvaju? Petobu? 10% na platu u KCUS-u? Koliko vas Asim plaća?

@dea

Jel Fikret da lovu? Tebe je "zadužio" da budeš predvodnik ovih "antilajkača"? Dislajkovima ćete lažima sakriti istinu? Debilčine jeftine sendvičarske!

Saba

Ja vidi fakat što ih je Fikret angažovao da pucaju minuse i pkuseve hahahahahahahahaahaaaaaa

*

Da Bog da dobili po 40 godina sva trojica !!!!!!!

?

>>Uoči nastavka suđenja, jučer je FUCZ potvrdio da su od firme "Verlab" respiratori verificirani, ispravni i pušteni u rad. Osim toga, nadležne institucije potvrdile su da se ovi uređaji mogu korisiti i u intenzivnoj njezi, pišu "Vijesti". - Specifikacije uređaja s navedenom namjenom od proizvođača u kojoj je navedeno da se ovaj uređaj može koristiti prvenstveno kao stacioniran u prostorijama za intenzivnu njegu, operacionim salama te da može postati portabilan uređaj ukoliko se koristi s bocom kisika (npr. kola Hitne pomoći). U ovom dokumentu jasno su navedeni modovi rada, koji uključuju invazivne i neinvazivne - navode iz Instituta za mjeriteljstvo BiH. Ove informacije bacile su novo svjetlo na cijeli slučaj te dodatno oslabile jedan od ključnih dijelova optužbe koji se temelji na neupotrebljivosti respiratora. I vršilac dužnosti direktora FUCZ-a Enes Memić jučer je izričito poručio da je s današnjim danom sva priča o tome da su respiratori neupotrebljivi "pala u vodu". Time su potvrđene i ranije informacije da su isti respiratori, njih desetine hiljada, u upotrebi širom svijeta. ka dea<< "Ovim povodom oglasili su se se iz laboratorija Verlab, koji je zadužen za verifikaciju. Kako su pojasnili, ugovorom o zakonskoj verifikaciji respiratora potpisanim između FUCZ i Verlab je definisano da informacije o statusu verifikovanih uređaja prema trećim licima smije da daje samo vlasnik mjerila (u ovom slučaju FUCZ), za vrijeme trajanja ugovora (6 mjeseci). "Kompletan postupak zakonske verifikacije još uvijek nije završen. Kao i do sada, Verlab stoji iza svih svojih rezultata i izvještaja", naveli su iz Verlaba. Kako dalje objašnjavaju, uređaji čiji izlazni parametri prilikom procesa zakonske verifikacije (ispitivanja) zadovoljavaju zakonski dozvoljene granice će biti označeni kao sigurni za korištenje, a oni koji ne zadovolje, neće. Postupak zakonske verifikacije, neovisno od konačnog rezultata, NEMA nikakve veze sa dizajnom, funkcijom i modovima rada (gdje se uređaj i za šta koristi). To propisuje proizvođač i to je jasno navedeno u uputstvima za upotrebu, koji su javno dostupni, objasnili su iz Verlaba. "Nakon što uređaj prođe verifikaciju, dalje postupanje i korištenje istog je na ljekarima, koji će na osnovu uputstva proizvođača i obuke koji su prošli koristiti uređaje u situacijama za koje su isti prikladni", zaključili su.

*

... Četnici klali, Izetbegovići krali .....

KOGA LAŽEŠ?

>>Uoči nastavka suđenja, jučer je FUCZ potvrdio da su od firme "Verlab" respiratori verificirani, ispravni i pušteni u rad. Osim toga, nadležne institucije potvrdile su da se ovi uređaji mogu korisiti i u intenzivnoj njezi, pišu "Vijesti". - Specifikacije uređaja s navedenom namjenom od proizvođača u kojoj je navedeno da se ovaj uređaj može koristiti prvenstveno kao stacioniran u prostorijama za intenzivnu njegu, operacionim salama te da može postati portabilan uređaj ukoliko se koristi s bocom kisika (npr. kola Hitne pomoći). U ovom dokumentu jasno su navedeni modovi rada, koji uključuju invazivne i neinvazivne - navode iz Instituta za mjeriteljstvo BiH. Ove informacije bacile su novo svjetlo na cijeli slučaj te dodatno oslabile jedan od ključnih dijelova optužbe koji se temelji na neupotrebljivosti respiratora. I vršilac dužnosti direktora FUCZ-a Enes Memić jučer je izričito poručio da je s današnjim danom sva priča o tome da su respiratori neupotrebljivi "pala u vodu". Time su potvrđene i ranije informacije da su isti respiratori, njih desetine hiljada, u upotrebi širom svijeta. ka dea<< OVIM POVODOM OGLASILI SU SE SE IZ LABORATORIJA VERLAB, KOJI JE ZADUŽEN ZA VERIFIKACIJU. KAKO SU POJASNILI, UGOVOROM O ZAKONSKOJ VERIFIKACIJI RESPIRATORA POTPISANIM IZMEĐU FUCZ I VERLAB JE DEFINISANO DA INFORMACIJE O STATUSU VERIFIKOVANIH UREĐAJA PREMA TREĆIM LICIMA SMIJE DA DAJE SAMO VLASNIK MJERILA (U OVOM SLUČAJU FUCZ), ZA VRIJEME TRAJANJA UGOVORA (6 MJESECI). "KOMPLETAN POSTUPAK ZAKONSKE VERIFIKACIJE JOŠ UVIJEK NIJE ZAVRŠEN. KAO I DO SADA, VERLAB STOJI IZA SVIH SVOJIH REZULTATA I IZVJEŠTAJA", NAVELI SU IZ VERLABA. KAKO DALJE OBJAŠNJAVAJU, UREĐAJI ČIJI IZLAZNI PARAMETRI PRILIKOM PROCESA ZAKONSKE VERIFIKACIJE (ISPITIVANJA) ZADOVOLJAVAJU ZAKONSKI DOZVOLJENE GRANICE ĆE BITI OZNAČENI KAO SIGURNI ZA KORIŠTENJE, A ONI KOJI NE ZADOVOLJE, NEĆE. POSTUPAK ZAKONSKE VERIFIKACIJE, NEOVISNO OD KONAČNOG REZULTATA, NEMA NIKAKVE VEZE SA DIZAJNOM, FUNKCIJOM I MODOVIMA RADA (GDJE SE UREĐAJ I ZA ŠTA KORISTI). TO PROPISUJE PROIZVOĐAČ I TO JE JASNO NAVEDENO U UPUTSTVIMA ZA UPOTREBU, KOJI SU JAVNO DOSTUPNI, OBJASNILI SU IZ VERLABA. "NAKON ŠTO UREĐAJ PROĐE VERIFIKACIJU, DALJE POSTUPANJE I KORIŠTENJE ISTOG JE NA LJEKARIMA, KOJI ĆE NA OSNOVU UPUTSTVA PROIZVOĐAČA I OBUKE KOJI SU PROŠLI KORISTITI UREĐAJE U SITUACIJAMA ZA KOJE SU ISTI PRIKLADNI", ZAKLJUČILI SU.

Bolabola

Svaka marka koju su ukrali ova tri bandita - Da Bog da im za Jedilera trebala, i još im zafalilo!

BOLESNA BUDALO-KAD CES PRESTATI DA PISES OVE KOMENATRE,SRCE CE TE ROKNUT DEBILU JEDAN!

Do ejdan komentar od ovog "Po"..do ovog dole "bolabola" sa iste IP adrese?:)Koji debil...idi lijeci se okota se ti naprcio svoga..idi uzmi bobe..one male crvene kazu daju najbolji efekat..idi ROKNI se debili.Nijedan MONTIRANI proces nije prosao pa nece ni ovaj.-Ljude je CIA oslobodila,koja je imala zadatak da provjeri sve u vezi ove montirane afere od strane"cetvorke".....budlo neuka..

Ovaj lik stvarno nije dobar

Covjece prekini vise sa ovim.Na svakom komentaru tvoji bolesni koemntari.Cudi me ova redakcija da te ne banuju vise.Maltretiras nas sviju ovdje mjesecima vise. Stvarno nesto u tvojoj glavi nije dobro.Potrazi pomoc.Okani se Bosnjaka vise.

Bolabola

DA BOG DA PO 40 GODINA DOBILI, SVA TROJICA! AMIN!

Anex VII

Daj ba vodite ove volove u svoje prdekane, vratite nam Srbe i Hrvate, zapoganiše sve živo u ovom gradu ba!

Psihološki profil smutljivaca (SDA)

Što je više zabludjela neka skupina, to više do izražaja dolazi mozaik poremećaja ličnosti kod ljudi koji sačinjavaju tu skupinu. Kad pažljivo promatramo zabludjele skupine kroz prizmu psihopatologije, često ćemo naći koktel raznih poremećaja: narcisoidni poremećaj, paranoidni poremećaj ličnosti, šizotipni, antisocijalni, granični poremećaj (borderline), histrionični, opsesivno-kompulzivni. Ne kažemo da ovi poremećaji nisu prisutni u svakom sloju društva i u svakoj skupini, međutim kod nastranih i ekstremnih skupina ovi poremećaji puno više dolaze do izražaja. Ekstremna ideologija naravno privlači i ljude ekstremnog razmišljanja i ponašanja. U ovom tekstu neće se pojašnjavati ove vrste poremećaja ličnosti, ali potrebno je pojasniti narcisoidni, jer ljudi s ovim poremećajem često se ‘’proguraju’’ na vodeće pozicije pa tako njihov utjecaj bude veći. Osobe sa dijagnozom ovog poremećaja ličnosti imaju osjećaj grandioznosti u vezi sa osobnom važnošću, dok su u isto vrijeme jako osjetljivi na kritiku. Gotovo da ne posjeduju mogućnost saosjećanja sa drugima, a češće su zaokupljeni pojavom nego sadržajem. Ove osobe, kao što je već rečeno, iskazuju grandiozni osjećaj osobne važnosti, što se može iskazivati kao pretjerano naglašavanje osobnih postignuća i talenata. Zaokupljeni su fantazijama o neograničenom uspjehu, moći, izuzetnosti, ljepoti i idealnoj ljubavi. Oni vjeruju da su posebni i jedinstveni i da ih mogu razumjeti samo osobe visokog statusa, a uz to iskazuju jaku potrebu da im se divi. Također, oni iskazuju nerazumna očekivanja podilaženja i automatskog slaganja s njihovim stavovima. Interpersonalni odnosi kojih su oni dio pokazuju eksploatacijski odnos na štetu drugih osoba. Nedostaje im mogućnost saosjećanja, dok često misle da su im drugi zavidni i ljubomorni. Nije rijedak ni arogantni nastup. Ovo je jedan opis osobe koja ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Nije teško nekog u svom okrugu prepoznati po ovome, zar ne? ● Požuda i ambicija: Neki bi da budu barem predsjednici udruženja kad već ne mogu biti halifa ili namjesnik. Da je hilafet na snazi, budi siguran da bi se takva osoba gurala da bude na što višem položaju. ● Laganje i širenje lažnih glasina također su osobine smutljivaca: Ovo je ružna osobina i jedna od najvažnijih osobina smutljivaca, sa ovom osobinom oni prodaju svoju pokvarenu robu narodu. Zaklinju se kako bi im ljudi povjerovali, obmanjuju ih oštrim i dvosmislenim govorom. Šire ružno mišljenje o dobrim ljudima. Kad bi im vječno dobročinstvo činio, rekli bi da nikad od tebe nisu vidjeli dobra. Optužuju iskrene za laž, a oni su lažljivci. ● Neistinit govor u sporovima: Ovo je sličnost između smutljivaca i munafika. Kad je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, govorio o osobinama munafika, spomenuo je i to da munafik prilikom spora govori neistinu. (Prijevod Sahihul-Buhari, 2. tom, br. 2459) ● Smatraju ili tvrde da naređuju dobro i odvraćaju od zla: Pod ovim izgovorom smutljivci su digli oružje na pravednog halifu Osmana, radijallahu anhu. Tvrdili su da traže pravdu i da naređuju dobro i odvraćaju od zla. Tako i danas, mnogi od tih smutljivaca se predstavljaju kao dušebrižnici, kao oni koji brinu da pravda bude zadovoljena, a u biti šire nered na zemlji i pravila naređivanja na dobro i odvraćanja od zla su za njih nešto za što su možda nekad čuli, ali po čemu ne postupaju

Bolabola

Da Dragi Allah da da ova tri neprijatelja naroda dobiju po 40 godina! Amin!

Apel redakciji RSA:

Ovo stvarno nema smisla vise. Uvedite komentare preko FB profila samo.Mislim da bi bilo jako lijepo da izbrisete "komentare" ovog lika ovdje, vidite da se radi o psihicki neuravnotezenoj osobi, cije komentare ne trpi jedan javni-medisjki prostor.Hvala unaprijed.

ČUVAJTE JEDNI DRUGIMA!

I ne trebaju nama ni Srbija ni Hrvatska ni Bugarska ni Kina, imamo mi u našim redovima gore neprijatelje naroda i svakog čovjeka i svega ljudskog od svih neprijatelja! Zovu se SDA!!!

Bolabola

..Četnici klali, Izetbegovići krali ...... (i ubijali) ....

Bolabola

Da Bog da doživotne dobili, sva trojica, pa tamo u Zenici Ziki pravili društvo, od njega se bar ima šta i naučiti, one je mangup, a ne smećar ko ova tri papka!

https

Ovo stvarno nema smisla vise. Uvedite komentare preko FB profila samo.Mislim da bi bilo jako lijepo da izbrisete "komentare" ovog lika ovdje, vidite da se radi o psihicki neuravnotezenoj osobi, cije komentare ne trpi jedan javni-medisjki prostor.Hvala unaprijed. ka Apel redakciji RSA: Bogati, kakav si ti s ovim IP adresama? Da Fikret cvaju pa ti, ono, otkriješ IP adresu? Waaauuuu!!!

Bolabola

Svaka marka koju su ukrali ova tri bandita - Da Bog da im za Jedilera trebala, i još im zafalilo!

Bolabola

Tako je brate! Bravo, ko si god!

/ Najnovije