Počinje ljeto, sunčano i toplo do 33 stepena: Objavljena prognoza do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Počinje ljeto, sunčano i toplo do 33 stepena: Objavljena prognoza do srijede
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 12; Bugojno 13; Sarajevo i Široki Brijeg 14; Bihać i Sanski Most 16; Banja Luka, Doboj, Livno i Zenica 17; Tuzla 18; Bijeljina i Trebinje 20; Neum 22; Mostar 23°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne, u Hercegovini vedrije i stabilnije, sa ljepšom opštom slikom većim dijelom dana. U Bosni tokom prijepodneva uz nešto izraženiju naoblaku i mjestimičnu maglu, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati umjerene poteškoće, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja. Potom ugodnije sa porastom temperatura i dužim sunčanim intervalima u cijeloj zemlji. Poželjno je dan provesti na otvorenom.

U nedjelju, 9. jula u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C. 

U ponedjeljak, 10. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. 

U utorak, 11. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C. 

U srijedu, 12. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije