Danas pljuskovi sa grmljavinom: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend i kada slijedi promjena

1
Radiosarajevo.ba
Danas pljuskovi sa grmljavinom: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend i kada slijedi promjena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo (Ilustracija)

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan Sedlo 15, Drvar 16, Livno, Široki Brijeg i Sokolac 17, Bugojno i Sarajevo 18, Sanski Most i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Zenica i Zvornik 20, Gradačac i Trebinje 21, Stolac 22, Mostar i Neum 24 stepena.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Sarajevo-Bjelave 19; Bjelašnica, Livno 15; Tuzla 13; Bugojno 10; Han Pijesak 7; Sokolac 2; Gradačac 1.

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabom rostuljom. Tokom dana, moguć je i lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u zapadnoj Bosni i dijelu Hercegovine. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati većih problema u prvom dijelu dana, sa poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. U centralnoj i istočnoj Bosni, lokalni pljuskovi mogli bi remetiti osjet ugode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i promjene raspoloženja. Sa noćnim satima, opšta slika bi se trebala dodatno proljepšati u cijeloj zemlji.

U subotu, U Bosni većinom umjereno oblačno. Po kotlinama će biti magle u jutarnjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

U nedjelju, U Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U ponedjeljak, U Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije