Početak sezone sa rekordnom posjetom: Panonska jezera puna posjetitelja

13
Radiosarajevo.ba
Početak sezone sa rekordnom posjetom: Panonska jezera puna posjetitelja
FOTO: AA / Panonska jezera

Povodom svečanog otvaranja ljetne turističke sezone 2024. godine, JP "Pannonica" d.o.o. Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle, uz podršku Grada Tuzle, organizuju besplatan koncert Gorana Karana koji će se održati u subotu, 15. juna 2024. godine, na Panonskim jezerima.

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u kompleksu Panonskih jezera, predstavljeni su detalji programa i istaknuta je važnost ovog događaja za turističku ponudu grada Tuzle. Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, naglasio je uspjeh niza manifestacija koje su obilježile proljeće u Tuzli.

"Proljeće u Tuzli bilo je izuzetno uspješno, sa nizom manifestacija za sve uzraste i interese, privukavši preko 50 hiljada posjetitelja. Posebno smo ponosni na Panoramski točak koji je po drugi put bio veliki hit. Sada nastavljamo sa manifestacijom 'Ljeto u Tuzli', za koju očekujemo da bude još uspješnija, privlačeći oko 400 hiljada posjetitelja na Panonska jezera,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Gradonačelnik je također pozvao sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine da prisustvuju koncertu Gorana Karana.

"Ulaz je besplatan i siguran sam da ćemo imati veliki broj gostiju. Ove manifestacije organizujemo kako bismo privukli turiste i unaprijedili poslovni ambijent i poslovanje naših kompanija i obrta", dodao je Lugavić.

Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Mnogi građani spas od vrućina pronašli u slanoj vodi

Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Mnogi građani spas od vrućina pronašli u slanoj vodi

Direktor JP "Pannonica" d.o.o. Tuzla, Majid Porobić, istakao je važnost Panonskih jezera kao turističke atrakcije: "Panonska jezera su simbol Tuzle i svake godine privlače sve veći broj posjetitelja. Ove godine smo dodatno unaprijedili sadržaje i pripremili bogat kulturno-zabavni program kako bismo svim posjetiteljima pružili nezaboravno iskustvo.”

Voditeljica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac, naglasila je značaj saradnje na promociji Tuzle kao turističke destinacije.

"Turistička zajednica grada Tuzle aktivno radi na promociji naših prirodnih ljepota i kulturnih manifestacija. Zahvaljujući podršci Grada Tuzle i saradnji sa JP ‘Pannonica’, uspjeli smo organizovati niz događaja koji će privući turiste i unaprijediti turističku ponudu našeg grada,” izjavila je Jaganjac, piše Tuzlanski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije