Počeo sastanak eksperata i zvaničnika o reviziji presude protiv Srbije

Fena
 Počeo sastanak eksperata i zvaničnika o reviziji presude protiv Srbije
Eksperti iz oblasti prava, zvaničnici institucija Bosne i Hercegovine te predstavnici nevladinih organizacija okupili su se danas u Vijećnici.

Razlog okupljanja jeste savjetovanje u vezi s eventualnim podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Savjetovanje se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a u organizaciji Fondacije “Pravda za Bosnu i Hercegovinu” i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, najavljeno je ranije.

Očekuje se da član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nakon ovoga skupa saopći da li će biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, čiji rok za podnošenje ističe 26. februara.

Na savjetovanje je došao veliki broj eksperata iz oblasti prava, zvaničnika iz institucija BiH i nevladinih organizacija. Među onima koji su se odazvali pozivu su reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, Ejub Ganić, Beriz Belkić, Mirko Pejanović, Vasvija Vidović, Halid Genjac, Asim Crnalić, Željko Komšić...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije