Šta se dešava ispred Tužilaštva BiH? Protest podrške uhapšenom direktoru OSA-e

21
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava ispred Tužilaštva BiH? Protest podrške uhapšenom direktoru OSA-e
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Građani na protestu podrške Osmanu Mehmedagiću

Ispred Tužilaštva BiH počeo je protest neformalne grupe građana zbog hapšenja Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA).

Veliki broj policajaca prisutan je ispred zgrade Tužilaštva Bosne i Hercegovine, gdje je jutros u nadležnost te pravosudne institucije predat Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Protest se održava zbog kako je istaknuto iz Koordinacije boračkih saveza FBiH, dvostrukih aršina Tužilaštva BiH. 

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba na protest su došli i Salko Zildžić, SDA-ov kadar iz Tuzle i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te općine, kako bi iskazali podršku Osmanu Mehmedagiću.

Novinarima se kratko obratio Salko Zildžić  koji je kazao da je hapšenje Mehmedagića "predstava za javnost". Ističe da su mnoge afere zataškane, a da je u posljednjih nekoliko godina primjetan namjerni udar na Mehmedagića.

"Ovo nema veze sa SDA, ovo je naš lični odgovor na nenormalno dešavanje", rekao je Zildžić.

U saopćenju koje su poslali iz Koordinacije boračkih saveza FBiH, naveli su da su duboko uznemireni zbog hapšenja Mehmedagića - prvenstveno jer ova akcija dolazi nedugo nakon što je Mehmedagić oslobođen pred Sudom za optužbe koje mu je Tužilaštvo BiH stavljalo ranije na teret. 

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer, 14. jula,  su uhapsili Mehmedagića zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, krivotvorenje isprave i pranje novca.

Istražitelji provjeravaju i navode o tome da je Mehmedagić krivotvorio diplomu kojom je konkurisao za poziciju direktora OSA-e, a sumnjiv je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije