Počeo Kongres Naše stranke, Nihad Uk: 'Nadam se da će građani BiH osjetiti pomake učešća u vlasti'

4
Radiosarajevo.ba
Počeo Kongres Naše stranke, Nihad Uk: 'Nadam se da će građani BiH osjetiti pomake učešća u vlasti'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kongres Naše stranke

U Sarajevu se danas, 10. juna održava Kongres Naše stranke na kojem se bira predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora te stranke.

Kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik Edin Forto dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).

Uoči početka Kongresa, obratio se Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo i generalni sekretar Naše stranke.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

"Kao generalnom sekretaru Naše stranke proteklih 5,6 godina veliko mi je zadovoljstvo što je ova stranka postala to što jeste. Sjećam se kada je na posljednjem Kongresu cilj bio da se ni jedna odluka na državnom i federalnom ne može donijeti bez Naše stranke.

Naša stranka ne samo da je parlamentarna na ovim nivoima, već je u vladi sa respektabilnim brojem ministarskih pozicija. Iskreno se nadam da će ta tendencija biti i u naredne četiri godine, da ćemo jačati i na terenu i da se ni jedna odluka neće moći donijeti bez Naše stranke, iskreno se nadam da će Naša stranka ojačati i na terenu i da će građani BiH osjetiti pomake učešća u vlasti", rekao je Nihad Uk uoči početka kongresa.

Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Statuta Naše stranke, te Programska deklaracija.

Osim lokalnih političara, Kongresu prisustvuju i EU zvaničnici među kojima su EU parlamentarac i izvjestilac u EU parlamentu za BiH Klemen Grošelj, potpredsjednica Saveza liberala i demorkata Evrope (ALDE) Annelou van Egmond, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) Roman Jakič, te zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Puljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije