Počelo je odbrojavanje do početka BH Engineering Weeks 2019 u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Počelo je odbrojavanje do početka BH Engineering Weeks 2019 u Sarajevu
Foto: BH Engineering Weeks / BH Engineering Weeks

BH Engineering Weeks 2019, događaj koji u našoj zemlji okuplja ne samo inženjere, nego i vlasnike uspješnih kompanija, te akademsku elitu iz zemlje i iseljeništva, za cilj ima umrežavanje i razmjenu ideja o zajedničkom unapređenju korištenja tehnologije u praksi. 

Posebna prilika da besplatno učestvuju u svim aktivnostima BH Engineering Weeks 2019 u Sarajevu pruža se studentima. Oni se mogu registrovati online.

Događaj će biti prilika da se poslušaju i upoznaju najuspješnije stručnjake iz oblasti inžinjeringa, informacionih tehnologija, industrije, energetike, brojne inovatore, profesore, akademike, CEO menadžere i ljude iz svijeta biznisa. Oni će kroz plenarna predavanja i panel diskusije pričati o zanimljivim i gorućim temama koje se tiču inžinjeringa i biznisa u Bosni i Hercegovini i svijetu, kao što su: pametna rješenja za pametni grad i transport, pametna javna uprava, Internet stvari (IoT), koncept pametnih gradova i još mnogo toga.

BH Engineering Weeks  - undefined

Foto: BH Engineering Weeks: BH Engineering Weeks

Mnoštvo svjetski uspješnih predavača dolazi u Sarajevo, a spomenut ćemo samo neke: Dirk Muehlenweg, globalni lider Internet stvari (IoT) za Vladinu industriju u IBM-u, Tomislav Volarić, prodekan za naučnu međunarodnu suradnju Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih nauka na Sveučilištu u Mostaru, Haris Lučkin, direktor Direkcija za razvoj poslovanja BH Telecom d.d. Sarajevo, prof.dr. Almir Badnjević, izvršni direktor i CEO Verlab Društva za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini, te mnogi drugi.

BH Engineering Weeks 2019 se pored Sarajeva održavao u Tuzli i Banjoj Luci.

Agendi programa možete pristupiti klikom na ovaj link.

Više informacija o govornicima, temama i planiranim aktivnostima možete dobiti klikom na ovaj link.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije