Sarajevo dobilo Školu samoodbrane za studentice

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobilo Školu samoodbrane za studentice
Foto: SPUS / Treninzi raspoređeni u četiri grupe

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je u ponedjeljak 26. aprila započeo sa realizacijom Škole samoodbrane za studentice Univerziteta u Sarajevu.

Polaznice su raspoređene u četiri grupe, s obzirom na veliki broj prijavljenih i zainteresovanih, te kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere.

Primarni fokus ove škole je na krav - maga tehnikama samoodbrane, uz postepeno dodavanje elemenata boksa i kick - boksa, te kroz najjednostavnije, a istovremeno i najefektivnije jiu - jitsu tehnike.

Treninge vode dva trenera, Emir Humić i Eldar Voljevica koji su također studenti Univerziteta u Sarajevu, te imaju zavidno iskustvo u oblasti borilačkih vještina kao što su krav - maga i jiu jitsu.

Škola će trajati tri mjeseca, a primarni ciljevi jesu podizanje opće fizičke spreme, podizanje samopouzdanja, te učenje odbrambenih tehnika.

"Kroz projekat SPUS škola samoodbrane cilj nam je prvenstveno upoznati, te naučiti naše kolegice osnovnim samoodbrambenim tehnikama koje im zasigurno mogu biti od pomoći za slučaj da se nekada zadese u nekoj neželjnoj situaciji", ističe Emir Humić, voditelj projeka SPUS škola samoodbrane.

Ističe i činjenicu da je Sarajevo sve nesigurnije zbog migrantske krize te da su migranti, migrantski napadi nažalost problem s kojim se susrećemo često, a ovim projektom cilj je ohrabriti sve kolegice da se odbrane ako se nađu u takvoj situaciju.

"Smatramo da je od izuzezne važnosti da svim našim studenticama i studentima omogućimo napredak u svim sferama studentskog života. Počev od studentskog standarda i maksimalne zaštite studentskih prava, tako do razvoja i boljitka psiho - fizičkog zdravlja", tvrdi Faruk Dević. predsjednik SPUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije