Počela sjednica Skupštine KS: O čemu će danas odlučivati zastupnici?

0
Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Skupštine KS: O čemu će danas odlučivati zastupnici?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine KS

Skupština Kantona Sarajevo razmatra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Ostvarenje prihoda, primitaka, te unos u Finansijski plan Zavoda dijela prenesenih sredstava iz akumuliranog viška prihoda nad rashodima, ukazali su na potrebu prestruktuiranja pozicija Finansijskog plana ZZO-a za 2022. godinu.

Kako je navedeno u obrazloženju Vlade, rebalans ovog finansijskog plana je potreban i radi usklađivanja određenih vrsta naknada za finansiranje radnika u ugovornim javnim zdravstvenim ustanovama, u skladu s novim kolektivnim ugovorima potpisanim između Vlade KS i predstavnika sindikata radnika u zdravstvu, kao i zbog projekcija rasta određenih naknada i troškova unutar planiranih sredstava ukupnih rashoda.

Na ovoj sjednici će, između ostalog, biti razmatrani i:

  • Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Statut o izmjeni i dopunama Statuta JU Psihijatrijska bolnica KS,
  • Prijedlog odluke o obezbjeđivanju stambenog zbrinjavanja lica koja nisu u mogućnosti samostalno riješiti stambeno pitanje na području Kantona Sarajevo,
  • Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata „IKRE“ sa izvještajem o finansijskom poslovanju,
  • kao i izvještaji o radu i o finansijskom poslovanju Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” za prethodnu godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije