U jeku unutarstranačkih sukoba: Počela sjednica Kolegija SDA

1
Fena/Radiosarajevo.ba
U jeku unutarstranačkih sukoba: Počela sjednica Kolegija SDA
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Učesnici dolaze na sjednicu

U Centrali Stranke demokratske akcije održava se sjednica Kolegija ove stranke.

Okupljenim predstavnicima medijima niko nije pred početak sjednice dao izjavu o temama koje će se raspravljati na Kolegiju.

Podsjetimo, otvoreni rat u Stranci demokratske akcije (SDA). Tako se bi se u najkraćem mogla opisati serija javnih istupa unutar "vodeće bošnjačke stranke" tokom ovog vikenda, gdje su pale teške riječi.

Sukob frakcija sa vodstvom SDA traje već mjesecima, a eskalirao je ostavkama i teškim riječima nakon Lokalnih izbora 15. novembra, na kojima je SDA ubilježila lošije rezultate.

Nakon nastupa potpredsjednika SDA Denisa Zvizdića u kojem je iznio uvjete pod kojima će ostati u SDA, uslijedila je sada već čuvena poruka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića "da će ga tek sada upoznati", jer on "nije čovjek kojem se daju ultimatumi".

Zvizdiću je odgovorila i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevuprof. dr. Sebija  Izetbegović. 

Ona je poručila da je iznenađena samim načinom na koji je Denis Zvizdić "formulirao zahtjev za smjenom odbora SDA".

"Osobito što je u tom zahtjevu prisutan neprimjereni ultimativni ton, mada sam ranije primijetila da je spreman napasti dojučerašnje prijatelje ako procijeni da su poljuljani, kao što je napao Novalića", kazala je između ostalog Izetbegović. 

Zvizdić se nije pojavio na današnjoj sjednici. Razlozi za sada nisu poznati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije