Počeli radovi na obnovi pruge: Najveći infrastrukturni projekat u zadnjih 10 godina

5
Radiosarajevo.ba
Počeli radovi na obnovi pruge: Najveći infrastrukturni projekat u zadnjih 10 godina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nakon što je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo postiglo dogovor sa prevoznicima GRAS i CENTROTRANS o alternativnom prijevozu putnika, već od četvrtka ujutro počeo je alternativni način prijevoza putnika od Nedžarića do Ilidže zbog  rekonstrukcije prve dionice tramvajske pruge dužine 21,4 kilometra.

Prema riječima ministra saobraćaja KS Adnana Štete, u narednom periodu, za vrijeme trajanja obnove tramvajske pruge građani će na raspolaganju imati autobuski prevoz, on je istaknuo da je ovo najveći infrastrukturni projekat u javnom prevozu u posljednjih 10 godina.

"Radovi na toj dionici pruge se vrše prvi put nakon više od 60 godina. Ovo je najznačajniji projekt javnog prijevoza koji će uveliko poboljšati njegov kvalitet i sigurnost", kazao je Šteta.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Kineski izvođač radova istaknuo je kako imaju mnogo iskustva u ovoj vrsti radova i dodali su da su u Kini radili na dva projekta koja su identična ovom koji se trenutno provodi u Sarajevu.

Osman Jahić, zamjenik direktora firme "Bosman" pojasnio da su kineske firme dobar dio posla povjerile njima.

"Rok koji je dat u tenderskoj dokumentaciji je realan ukoliko ne dođe do iznenađenja. Za očekivati je da ćemo naići na problem, ali ćemo ih riješiti", zaključio je.

Podsjećamo, angažovano je osam autobusa kapaciteta 150 mjesta koji će svakodnevno prevoziti putnike na navedenoj dionici. 

Autobusi će saobraćati sa terminala Ilidža do objekta Doma penzionera u Nedžarićima i od stajališta kod Heco pijace nazad do terminala na Ilidži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije