Mustafa Memić / U toku komemoracija bivšem dekanu PMF-a koji je preminuo od korone

16. 10. 2020. u 09:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Rektorat Univerziteta u Sarajevu i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu organizirao je zajedničku komemorativnu sjednicu prof. dr. Mustafi Memiću koja se održava u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, uz strogo poštivanje svih važećih mjera epidemiološke zaštite.

Dženaza prof. dr. Mustafi Memiću klanjat će se danas u 11 sati na Gradskom groblju Vlakovo.

Podsjetimo, 14. oktobra u bolnici na Podhrasovima u sklopu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu preminuo je donedavni dekan Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA Mustafa Memić.

"Dekan se duže liječio na Podhrastovima, a nedavno je priključen na respirator. Nažalost, jutros smo dobili informaciju da je preminuo", potvrđeno je tada sa PMF-a.

Na koronavirus je bila pozitivna i dekanova supruga, koja je izliječena i vratila se poslovnim obavezama.

Memić je bio doktor hemijskih nauka, obnašao je funkciju redovnog profesora na predmetu analitička hemija, a bio je i član Senata Univerziteta u Sarajevu.

Četverogodišnji mandat dekana Memića istekao je krajem septembra, a njegov nasljednik je profesor doktor Nusret Drešković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA