Počela izgradnja kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima

Radiosarajevo.ba
Počela izgradnja kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Počela izgradnja kružnog toka

Počela je izgradnja kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima.

Naime, postojeća raskrsnica na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života (II transverzala-Sjeverna longitudinala) u općini Novo Sarajevo bit će rekonstruisana u kružni tok.

Kako smo ranije pisali, izgradnjom kružnog toka poboljšat će se protok saobraćaja te rasteretiti saobraćaj iz pravca Pofalića, s obzirom na svakodnevne gužve. Uz kružni tok radijusa 20 metara bit će rekonstruisani i krakovi ceste u dužini od 400 metara.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnan Šteta je ranije istakao da je ovo jedan od mnogobrojnih projekata koji se provode na poboljšanju saobraćajne infrastrukture u Kantonu.

„U ovoj godini smo mnogo radili na rekonkonstrukciji postojeće i gradnji nove infrastrukture, a tako ćemo nastaviti i ubuduće u svim opštinama. Sa Općinom Novo Sarajevo u fokusu je još nekoliko projekata na kojima ćemo zajednički raditi, među kojima su gradnja Južne longitudinale, novog parkinga kod Hitne i drugi. Bitno je da su i Kanton i Općina svjesni situacije u kojoj se nalazimo i daćemo sve od sebe da građanima što prije obezbijedimo nova parking mjesta i bolje saobraćajnice“, naveo je ranije ministar Šteta.

 Zbog izgradnje kružnog toka kod Energoinvesta na Pofalićima nastale su velike gužve u saobraćaju: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije