Počela hitna sjednica Doma naroda PSBiH

2
Fena
Počela hitna sjednica Doma naroda PSBiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Dom naroda PS BiH

U Sarajevu je počela hitna sjednica Doma naroda Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine koja je sazvana na poziv predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović, a prisustvuju joj i delegati Kluba Srba.

Delegati u Domu naroda državnog parlamenta Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić podnijeli su predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg tog doma Čoviću, Nikoli Špirići i Bakiru Izetbegoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma naroda.

Potpisnici zahtjeva traže da se kao prva tačka dnevnog reda razmatra "Informacija Kolegija Doma naroda o razlozima blokade rada najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obrazloženje pravnog osnova blokiranja rada ovog državnog organa vlasti“.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Podsjećanja radi, posljednja sjednica Doma naroda državnog parlamenta održana je početkom jula.

Nakon toga su predstavnici iz RS-a u institucijama BiH odlučili da ne učestvuju u radu državnih institucija zbog odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije