Dom naroda PFBiH: Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima

0
Fena
Dom naroda PFBiH: Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će na sjednici razmatrati Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH.

"Ukoliko ga izglasaju bit će omogućeno da stupi na snagu budući da ga je ranije usvojio Predstavnički dom. To će značiti da će obrti imati pravo i na uvoz repromaterijala i izvoz svojih proizvoda odnosno moći će samostalno u svoje ime i za svoj račun obavljati vanjskotrgovinsko poslovanje bez posrednika što do sada nije bio slučaj" rekao je u izjavi za Fenu federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić.

Kaže da su najvažnije prednosti ovog zakona skraćenje procedure i pojednostavljenje registracije obrta te omogućavanje pribavljanja dokumentacije po službenoj dužnosti.

Osim toga, delegati će se izjašnjavati o Prijedlogu zakona o posredovanju u prometu nekretnina, predloženim izmjenama Zakona o poljoprivredi, dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima te odluci o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije