Pobuna u Hrvatskom saboru protiv doniranja 43 miliona kuna bolnici u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Pobuna u Hrvatskom saboru protiv doniranja 43 miliona kuna bolnici u Mostaru
Večernji / SKB Mostar

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Nenad Stazić podsjetio je danas kako je Hrvatska donirala 43 miliona kuna mostarskoj bolnici te je istaknuo da je solidarnost u redu, ali je krivo vrijeme jer bolnice u Hrvatskoj, kako tvrdi, "žive od kineskih donacija", prenosi Tportal.hr.

Solidarnost je u redu, ali sada nije pravo vrijeme za to, jer ne znamo koliko će kriza zbog koronavirusa još trajati”, rekao je Stazić u saborskoj raspravi o prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Silvano Hrelja (HSU) rekao je kako je na donaciju od 43 miliona kuna iz mostarske bolnice odgovoreno kako to nije neki novac. Dodao je da je Vlada trebala opozvati tu svoju odluku i taj novac preusmjeriti u zagrebačke bolnice oštećene potresom.

Da je prekršena procedura jer ministar zdravstva od osnivanja Stožera Civilne zaštite 20. februara nije bio njegov član, smatra Ranko Ostojić (SDP), koji je upozorio kako Stožer nije zakonodavno tijelo i ne može donositi nezakonite odluke te da bi nezakonito ponašanje moglo imati ozbiljne posljedice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije