Pljušte ostavke u SDA: Stranačkih funkcija odriču se Terović i Skaka

10
Radiosarajevo.ba
Pljušte ostavke u SDA: Stranačkih funkcija odriču se Terović i Skaka
Foto: Fena / Jasmin Terović

Nakon što je to učinio odlazeći načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, i predsjednci Općinskih odbora SDA Centar i Stari Grad Jasmin Terović i Abdulah Skaka podnose ostavke na stranačke funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

Potvrdio je to Terović za Radiosarajevo.ba Precizirao je da su podnijeli ostavke na pozicije članova Kantonalnog izvršnog odbora i Kadrovske komisije. 

U pismu predsjedniku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikretu Prevljaku, oni kao razlog za podnošenje ostavke navode činjenicu da je SDA na ovogodišnjim lokalnim izborima u KS pretrpjela težak poraz. Pozivaju kolege iz stranačkih tijela da preuzmu kolektivnu i individualnu odgovornost.

Terovićevo pismo - undefined

Foto: Printscreen: Pismo u kojem se podnosi ostavka 

Pozivaju na jedinstvo, na potpunu rekonstrukciju, refreširanje i podizanje nivoa kadrovskog kvaliteta i radnog angažmana KO SDA Srajevo i na suzbijanje redova "kako bi zajedničkim snagama prevazišli težak izborni poraz i iz svega izašli jači".   

Upitan o ostavci, Prevljak nam je kazao da nema takvu informaciju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije