Pljuskovi i grmljavina u BiH: Očekuje se nevrijeme - evo gdje će biti najgore

3
Radiosarajevo.ba
Pljuskovi i grmljavina u BiH: Očekuje se nevrijeme - evo gdje će biti najgore
Arhiv / Ilustracija

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Djelomično vedro je u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan-sedlo 12; Sokolac 13; Livno 14; Bihać, Drvar, Jajce i Srebrenica 15; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 16; Banja Luka, Bugojno, Grude i Tuzla 17; Bijeljina i Zenica 18; Gradačac, Mostar, Neum i Trebinje 19°C.

Danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 25°C.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

U Sarajevu sunčanije dio prijepodneva. U drugoj polovini dana se očekuje pretežno oblačno, povremeno sa pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak, 10.06.2022., preovladavaće pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom u Bosni. U Hercegovini slabije padavine se prognoziraju u sjevernim područjima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu od 23 do 27°C.

U subotu, 11.06.2022., u Bosni pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima u istočnim sjeveroistočnim, sjevernim i centralnim područjima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U nedjelju, 12.06.2022., u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim i istočnim područjima. U ostatku Bosne umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije