Plenković želi da BiH dobije kandidatski status: "Postoji strateški interes za nas, iz dva razloga"

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Evro Šengen

Politički objektivno gledano, Plenki radi čuda.

Net

Hrvati su maestralno rešili *****ke 95g ali nisu svoje komuniste... Zlatko Dalić: Neki su me htjeli rušiti, smeta im što je reprezentacija mjesto domoljublja i hrvatskog naroda.

Ako Plenkovic zeli da BiH udje u EU,

onda je to sigurno losa stvar za beejhaa, jelde?

Nikolica s prikolicom

g. Plenković je političar europskog formata, koji u EU znači puno više od srazmjerne veličine Hrvatske kao države. Kao školovani diplomat u izjavama koristi samo nužno potrebne riječi, iza koje se uvijek krije sadržaj. Takav način govora se na balkanskim prostorima često pogrešno tumači kao slabost, a u stvari je potpuno suprotno. Njegovim dolaskom na vlast je Hrvatska postigla sve svoje postavljene ciljeve. OECD? Bit će i to. Posebno mi je zanimljivo da je postigao da Hrvatska, sa još 3 eu države, ima specijalni status u USA. Razloge za to ne znam, ali je u svakom slučaju kuriozitet. Nije Hrvatska ništa posebno u odnosu na ostale države nastale nakon raspada ex YU, ali je činjenica da nijedna od njih nije niti blizu ovoga šta je postigla Hrvatska. Do političara je i ne do naroda...osim što narod iznova bira takve političare. I još nešto, akose je Plenković zauzeo za kandidatski status BiH to će biti i realizirano. Za nadati se je da će u tome imati i sugovornike u Sarajevu. Držim mu fige.

Habuhabuhabu

Pa Jajce, Vitez i Travnik baš i nisu pogranična mjesta. Ali eto...

Mario

Trc b a l i j a poljem ja ta njim da ga koljem

/ Najnovije