Plenković u Mostaru: Sa Zvizdićem kontinuirano razgovaram

AA
Plenković u Mostaru: Sa Zvizdićem kontinuirano razgovaram
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je kazao kako Hrvatska pomaže Bosnu i Hercegovinu koliko je moguće na njezinom europskom putu.

Koliko je BiH značajna Hrvatskoj, kako ističe, svjedoči sama činjenica da je njegov prvi službeni posjet bio baš  BiH i da je u jedanaest mjeseci mandata ovo njegova sedma posjeta.

"Činjenica da sam ja od kada sam premijer sedmi put u Bosni i Hercegovini govori koliko je Bosna i Hercegovina zaista Hrvatskoj važna i koliko podupiremo reformske napore i želimo rješavati neka otvorena pitanja, a prije svega taj afirmativni pristup pored podrške razumijevanja koji gajim i koji sam gajio i prije nego sam postao predsjednik Vlade“, kazao je Plenković.

Naglasio je kako je to jedinstven stav na kojem će se i dalje raditi, te istaknuo dobru suradnju s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, s kojim je, kako podsjeća, održao zajedničku sjednicu Vijeća ministara u punom sastavu i razmotrio puno pitanja vezanih za ove dvije zemlje.

"Prekjučer sam razgovarao s kolegom Zvizdićem o tome i naša komunikacija je kontinuirana. Sve što radimo, radimo u suglasju i s najboljom namjerom“, kazao je Plenković.

Tokom dvodnevnog posjeta Mostaru Plenković je posjetio Sveučilišnu Kliničku bolnicu Mostar koja se nalazi u teškoj financijskoj situaciji i u razgovoru s direktorom Antom Kvesićem najavio pomoć navodeći kako su određene financijske poteškoće svojevrsne u zdravstvenim sistemima i Hrvatske i BiH.

"Vlada Republike Hrvatske je i u proteklim godinama nalazila način da podrži određene projekte, vjerujem da ćemo u okviru naše šire suradnje i potpore i po ovome pitanju naći način u rješavanja određenih financijskih pitanja“, kazao je Plenković.

Plenković je naglasio da je Klinički bolnički centar i medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru  izuzetno važan za zdravstvenu zaštitu svih ljudi koji žive u ovom dijelu BiH unatoč financijskim teškoćama s kojima se zdravstveni sustavi nose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije