Plenković se osvrnuo na Čovićev govor: "Vidjet ću ga u četvrtak..."

2
Radiosarajevo.ba
Plenković se osvrnuo na Čovićev govor: "Vidjet ću ga u četvrtak..."
Foto: YouTube / Hina / Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se danas na obraćanje Dragana Čovića u NSRS-u rekavši kako će u četvrtak razgovarati o čitavoj situaciji.

"Vidjet ću ga sutra (četvrtak, op. a.) pa ćemo razgovarati, nisam stigao još ni pogledati. Vidim da su oni već kao HDZ BiH izdali neko priopćenje kojim traže ispravak načina na koji je vijest prenesena. Kad pogledam govor ću vam na to odgovoriti", kazao je Plenković, prenosi Index.

Upitan što misli o prijedlogu bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića te Bogića Bogićevića i Vasila Tupurkovskog da se "BiH mora razvijati kao građanska država", rekao je kako mu nije jasno šta ekipa od prije 30 godina želi.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"On je nekakav Milanovićev savjetnik i podupiratelj? Ne znam što ekipa od prije 30 godina želi. Ono što Hrvatska želi je ravnopravnost Hrvata. Bošnjaci izbornim inženjeringom Hrvatima 'biraju' prestavnika. Cilj je da se te anomalije riješe, a ne postoje. BiH može funkcionirati kvalitetno samo ako su svi zadovoljni. Hrvati nisu zadovoljni. Ako ovako ostane, neće biti dobro", kazao je Plenković.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije