Platforma za progres predstavila svoje kandidate za predstojeće izbore

Radiosarajevo.ba
Platforma za progres predstavila svoje kandidate za predstojeće izbore
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press konferencija Platforme za progres

Platforma za progres je danas u 12 sati održala press konferenciju u Sarajevu na kojoj je bilo riječi o predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Platforma za progres na ovogodišnjim izborima ima 322 kandidata u 36 izbornih jedinica kako za općinska tako i gradska vijeća te četiri kandidata za načelnička mjesta i to u Starom Gradu Sarajevo, Novom Sarajevu, Ilidži i Bihaću.

"Platforma za progres je stranka koja je nastala organskim putem, ne tako što su iz drugih stranaka dolazili kod nas. Dvije trećine naših članova nikada nisu bili u politici, nisu bili na listama, neki čak do sada nisu ni glasali. Platforma je prijavljena i za izbore u Mostaru, i tamo ćemo imati svoju listu, a posebno nam je drago što smo početak promjene u državi", istakao je Mirsad Hadžikadić, predsjednik ove političke stranke.

Nejira Sarajlić, pravnica i članica Predsjedništva Platforme za progres, kazala je da se odlučila kandidirati za načelnicu Starog Grada na osnovu podrške koju je dobila kako od građana tako i od stranačke baze.

"Svoju priliku u politici nisam vidjela prije Platforme za progres u kojem sam prepoznala pokret oko kojeg se skupljaju zdrave snage. Platforma je i meni dala priliku kao mladoj osobi i nadam se da ćemo biti bitan faktor u promjeni. Želim potaknuti da druge mlade ljude i građane da se aktiviraju u političke procese, da izađu na izbore, a prilika za promjenu je svakako u novim licima", navela je Sarajlić.

Osim Sarajlić, i Sanel Šarić je kandidat Platforme za načelnika Novog Sarajeva.

"Rođen sam 1972. godine. Oženjen i otac dvoje djece. Po zanimanju sam diplomirani ekonomista, certificirani računovođa, i magistrant na Ekonomskom fakultetu. U Novom Sarajevu živim od 1997. godine otkako sam se vratio iz Norveške gdje sam boravio kao izbjeglica. Najprije bih se zahvalio mojoj općinskoj organizaciji koja me predložila za kandidata. Do sada nisam bio politički aktivan jer nisam vidio opredjeljenje političkih stranaka za napredak. Za napredak je nužno osloboditi građane od političke presije te poštovanje i povratak dostojanstva građanima. Važna je i transparentnost javne uprave i odlučivanja", poručio je Šarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije