Planinarka iz Velike Britanije povrijeđena na području vodopada Skakavac

0
Radiosarajevo.ba
Planinarka iz Velike Britanije povrijeđena na području vodopada Skakavac
Foto: GSS / Uspješna akcija spašavanja

GSS Stanica Sarajevo je danas, 20. oktobra, u 12.30 sati dobila poziv iz Ambasade Velike Britanije u kojem je obaviještena da je njihova državljanka zadobila povrede prilikom planinarenja na području vodopada Skakavac, te da joj je neophodno pružiti prvu pomoć i obaviti transport sa nepristupačnog terena.

Odmah po prijemu poziva dežurni tim GSS-Stanica Sarajevo, Jedinica civilne zaštite Općine Centar je poslana na teren da ukaže prvu pomoć dok su se istovremeno ostale jedinice GSS-Stanica Sarajevo okupile pred bazom, pripremile tehničku opremu za transport te se uputile na teren kako bi izveli evakuaciju unesrećene.

Akcija je uspješno okončana u 15.45 sati kada je unesrećena predata ekipi Hitne pomoći koja je čekala na putnoj komunikaciji.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Nakoj uspješno završene akcije ekipa spasilaca se nalazi na noćnoj vježbi stijenskog spašavanja na lokalitetu penjališta Dariva.

Vježba obuhvata sve segmente spašavanja sa sistemima podizanja i spuštanja u otežanim noćnim uslovima, te spuštanja unesrećene osobe sa stijene u nosilu UT 2000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije