Plakati protiv Dragana Čovića u centru Širokog Brijega

Radiosarajevo.ba
Plakati protiv Dragana Čovića u centru Širokog Brijega
/ Bljesak / Posteri
Na više lokacija u Širokom Brijegu osvanuli su u utorak ujutro posteri s precrtanom glavom predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Portal Bljesak.info piše kako su posteri zapravo na svim vidnim mjestima: po saobraćajnim znakovima, stubovima i drugim vidnim lokacijama. Posteri se nalaze u najprometnijim gradskim ulicama.

Dragan Čović uživa veliku popularnost među glasačima u Širokom Brijegu. Na prošlim općim izborima u BiH osvojio je blizu 11.000 glasova dok je njegov protukandidat Martin Raguž osvojio tek nešto više od 1.500 glasova.

Među stanovnicima u Širokom Brijegu mišljenja su podijeljena nakon ovog incidenta, jedni smatraju da su postere polijepili protivnici Čovića, dok su neki mišljenja da su to uradile njegove pristalice, kako bi probudili inat među glasačima i dodatno ojačale poziciju Čovića među građanima u Širokom Brijegu. U BiH se 2. oktobra održavaju lokalni izbori, piše Patria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije