Plakalo: Izvještaj o napretku ka EU obilježen negativnom atmosferom

0
Radiosarajevo.ba
Plakalo: Izvještaj o napretku ka EU obilježen negativnom atmosferom
Arhiv / Haris Plakalo

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo komentirao je Izvještaj o napretku BiH ka članstvu u EU.

"Ne možemo ništa drugačije očekivati od današnjeg Izvještaja o napretku od Evropske komisije, osim onoga što oslikava trenutnu situaciju unutar Bosne i Hercegovine koja je vrlo nepovoljna, sa društveno-politički negativnom atmosferom, uzrokovanom trenutnim bojkotom rada državnih institucija i svim izjavama i potezima koje dovode do stvaranja iste", komentirao je Plakalo.

Evropska komisija će, prema njegovim riječima, svakako zahtijevati ispunjavanje prioriteta iz oblasti vladavine prava i ljudskih prava. 

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Što podrazumijeva i ustavne promjene koje su sada prilično daleko, kao i jači pristup borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, te jači angažman po pitanju socio-ekonomskih reformi, što će biti ključni elementi naglašeni u ovom Izvještaju", zaključio je Pakalo.

Izvještaj koji je došao iz EU, podsjećamo, nije zadovoljavajući, jer je u njemu napisano da je Bosna i Hercegovina ostvarila ograničeni napredak na putu prema Europskoj uniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije