Pilsel o Dodikovoj posjeti Zagrebu: Milanovićev idiotluk nastavlja rasti!

9
Radiosarajevo.ba
Pilsel o Dodikovoj posjeti Zagrebu: Milanovićev idiotluk nastavlja rasti!
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell / Drago Pilsel

Ugledni hrvatski novinar i teolog Drago Pilsel komentirao je na društvenim mrežama posjetu srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Susret Dodika sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30 sati, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon burnih reakcija, prije svega iz Bosne i Hercegovine, ured hrvatskog predsjednika je objavio da Dodik stiže u Zagreb ''kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH''.

Kako su pokušali objasniti, radi se ''o široj inicijativi Zorana Milanovića za obnovu dijaloga o budućnosti BiH''.

''Čini se da idiotluk PRH nastavlja rasti. Ovako sada Zoki kaže: ''Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH''. Može li pojedinac predstavljati narod? Može samo u glavi tuđmanoida Milanovića'', napisao je Pilsel.

Hrvatski i bosnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović kritizirali su ih što primaju Dodika, srpskog člana državnog vrha poznatog po tome što dovodi u pitanje opstanak BiH.

U Milanovićevom ured su za Jutarnji list kazali da su im dva glavna cilja stabilnost susjedne države i zaštita prava Hrvata.

"Dodik nekoga predstavlja... Sugovornici su svi o kojima ovisi dogovor", rekao je novinarima izvor s Pantovčaka.

"Vrijeme na neki način curi. Ako se želi postići dogovor u interesu te zemlje, vrijeme je da se počne što prije."

Visoki dužnosnik kaže da za susret s Dodikom znaju čelnici druga dva naroda u BiH koji će također biti pozvani u Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije