Peter Maass: Nominacija filma „Quo vadis, Aida“ za Oscara predstavlja čin pravde

1
Radiosarajevo.ba
Peter Maass: Nominacija filma „Quo vadis, Aida“ za Oscara predstavlja čin pravde
Oficijelni vizual / Scena iz filma

Ugledni američki novinar Peter Maass poručio je kako nominacija za nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost Oscar bh. filma „Quo vadis, Aida“, koji govori o genocidu u Srebrenici, predstavlja čin pravde nakon sramotne dodjele "Nobelove nagrade" austrijskom piscu i negatoru genocida u Srebrenici Peteru Handkeu.

Maass je na svom Twitter profilu iz malo drugačijeg ugla prokomentarisao uspjeh filma Jasmile Žbanić, koji je jučer zvanično nominovan za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji za najbolji strani film, piše Anadolija.

"2019. godine dodijeljena je sramotna 'Nobelova nagrada' austrijskom piscu koji je umanjio i negirao genocid u Bosni. Danas je film "Quo Vadis, Aida", koji govori cjelovitu i tragičnu priču o onome što se dogodilo u Srebrenici, nominiran za Oscara. #Pravda", napisao je Maass na svom Twitter profilu.

Austrijskom piscu Peteru Handkeu je u novembru 2019. godine dodijeljena "Nobelova nagrada za književnost", što je naišlo na vrlo oštre kritike svjetske javnosti zbog činjenice da je Handke negator genocida u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije