Petak u Sarajevu: Nove cijene benzina na pumpama

3
Radiosarajevo.ba
Petak u Sarajevu: Nove cijene benzina na pumpama
Foto: Unsplash / Kako izbjeći neugodnu situaciju?

Novi dan nam donosi i nove cijene goriva na pumpama širom glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Benzin je ovoga jutra na pojedinim pumpama skuplji i do pet feninga po litru, a upravo je to jučer za portal Radiosarajevo.ba najavio Almir Bečarević, ekspert za energetiku.

"Kao što sam jučer najavio, već je prva korekcija Super 95 na 3,11 KM. Ide to dalje. Ovdje je sada posebno bitna Uredba koju je donio Putin prije par dana. Sad su u Evropi tek postali svjesni šta je on donio i čeka se popis zemalja koje će biti obuhvaćene. Znači, ruske vlasti mogu ograničiti izvoz svega pa čak i nafte i gasa. Sami mogu obustaviti kao znak odmazde. To moze pokrenuti haos u Evropi", mišljenja je Bečarević

Preminuo novinar Bojan Tončić

Preminuo novinar Bojan Tončić

Raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata 6. maj u Federaciji BiH bio je sljedeći:

- Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 2,76 do 3,11 KM/litru;
- Dizel BAS EN 590 (10 ppm) iznosi od 3,01 do 3,36 KM/litru.

"Kao što sam jučer najavio, već je prva korekcija Super 95 na 3,11 KM. Ide to dalje. Ovdje je sada posebno bitna Uredba koju je donio Putin prije par dana. Sad su u Evropi tek postali svjesni šta je on donio i čeka se popis zemalja koje će biti obuhvaćene. Znači, ruske vlasti mogu ograničiti izvoz svega pa čak i nafte i gasa. Sami mogu obustaviti kao znak odmazde. To moze pokrenuti haos u Evropi", mišljenja je Almir Bečarević, ekspert za energetiku.

Cijena barela je ista kao jučer i iznosi oko 110 američkih dolara na svjetskom tržištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije