Pendeš: Plaća vojnika OSBiH veća od plaće vojnika u regiji

Anadolija
Pendeš: Plaća vojnika OSBiH veća od plaće vojnika u regiji
Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš kazala je da je plata vojnika Oružanih snaga BiH (OSBiH) veća od plaće vojnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

"Bar unazad godinu dana, plaća vojnika OSBiH je bila veća od plaće vojnika i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. A trend odlaska iz BiH postoji bez obzira na nacionalnost, tako da i ljudi koji imaju posao odlaze iz BiH ne videći tu budućnost", istakla je Pendeš komentarišući nedavni konkurs Ministarstva odbrane BiH kojim je otvoreno oko 300 radnih mjesta i data šansa mladim ljudima za zaposlenje.

Kako je kazala, taj trend nekada nije povezan sa poslom, poslodavcem, nego je vezan više za političku situaciju i nedavanje nade mladim ljudima.

Dodala je kako je u BiH previše negativnih stvari u eteru, te da bi svi segmenti društva trebali više učiniti kako bi ukazali i na pozitivne trendove kojih itekako ima i koji se dešavaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije