Stuart Peach se obratio bh. građanima, otkrio i razlog posjete

3
Radiosarajevo.ba
Stuart Peach se obratio bh. građanima, otkrio i razlog posjete
FOTO: Screenshot / Stuart Peach

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuart Peach obratio se prvi put građanima Bosne i Hercegovine i to video porukom.

"Dobar dan iz Sarajeva. Britanska ambasada Boris Johnson tražili su da preuzmem ovu ulogu kako bi podržao napore Ujedinjenog kraljestva diljem regiona. Vlada Velike Britanije želi siguran i bezbjedan Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava", rekao je Peach.

Napomenuo je da je lijepo vratiti se u Sarajevo, te je govorio i o prošlim pozicijama, poput oficira u NATO-u, zatim vojsci zemlje iz koje dolazi...

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Ima li dogovora o izmjenama Izbornog zakona?

Peach je rekao kako je tu da pruži podršku političkim rješenjima te promoviše euro-atlanske integracije.

"Tokom moje posjete BiH, sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za provedbu zakona, parlamentarcima i, veoma važno, mladim aketima u civilnom društvu", naveo je Peach.

Podsjetimo da se specijalni izaslanik jučer sastao sa članovima Predsjedništva BiH, dok je za danas planiran sastanak sa predstavnicima Parlamenta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije