PDP: Odmah pustiti sve uhapšene i smijeniti Lukača!

Radiosarajevo.ba
PDP: Odmah pustiti sve uhapšene i smijeniti Lukača!
Foto: RAS Srbija / Srpskainfo.com / Privođenje Stanivukovića

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) insistira da svi koji su danas uhapšeni u Banjoj Luci odmah budu pušteni na slobodu.

"Osuđujemo svaku zloupotrebu sile prema građanima i zahtijevamo da odmah prestane represija nad porodicom ubijenog Davida Dragičevića, majkom Suzanom, ocem Davorom, maloljetnim bratom i sestrom", saopćila je novinarima, nakon vanredne sjednice Predsjedništva PDP-a, portparolka te stranke Anja Petrović.

Rekla je da PDP zahtijeva od entitetskog premijera Radovana Viškovića da „odmah smijeni ministra policije Dragana Lukača“.

"Javno pozivamo sve stranke da osude represuju nad porodicom Dragičević i svima koji ih podržavaju u borbi za istinu i pravdu. Pozivamo građane da se ponašaju mirno, dostajanstveno i da ne nasjedaju na provokacije", ustvrdila je ona te dodala da traže od policije da otkrije istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Petrović je potvrdila da je njihov poslanik Draško Stanivuković i dalje u policiji, a da mu je stanje stabilno.

U policiji je, kaže, i Adam Šukalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije