Stanivuković objavio fotografiju iz bolnice: Nastavljamo borbu

Radiosarajevo.ba
Stanivuković objavio fotografiju iz bolnice: Nastavljamo borbu
Foto: Twitter / Stanivuković u bolnici
Draško Stanivuković objavio je fotografiju iz bolnice gdje se nalazi u pratnji dva policajca MUP-a Republike Srpske i sa okovratnikom na vratu, što potvrđuje pisanja da je prilikom hapšenja povrijeđen i prebačen u klinički centar.

Stanivuković je danas dva puta uhapšen, objavljen je i video njegovog hapšenja, a pozvao je građane da izađu na ulicu i podrže Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, kao i članove grupe Pravda za Davida.

Nezvanično, Slobodan Vasković je na svom blogu objavio informaciju kako međunarodna zajednica vrši pritisak na režim u Republici Srpskoj da se oslobodi Davor Dragičević.

Kordon specijalne policije rastjerao je građane koji su se okupili ispred spomenika Petru Kočiću u parku preko puta Trga Krajine, a policija je opet uklonila svijeće i cvijeće koje su građani Banja Luke postavili za Davida Dragičevića i sada građani kreću u mirnu protestnu šetnju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije