Izbori 2018 / PDP: Neophodno ponovno brojanje glasačkih listića

26. 10. 2018. u 19:53:00 Fena

Shares: 0

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) smatra da je ponovno brojanje svih glasačkih listića neophodno radi utvrđivanja realnih rezultata izbora, koji su održani 7. oktobra.

U tom smislu, najavljuju da će iskoristi sve pravne mogućnosti da se omogući ponovno brojanje i ukoliko bude bilo potrebno obratiti se i sudskim instancama.

"Da bi budući izborni procesi bili provođeni na način da su manipulacije, nepravilnosti i greške svedene na najmanji mogući nivo, potrebno je hitno donošenje novog Izbornog zakona koji bi omogućio skeniranje glasačkih listića, sprej za identifikaciju, video nadzor biračkog mjesta i centralno mjesto za brojanje glasova", zaključak je Predsjedništva PDP-a.

Na današnjoj sjednici održanoj u Banjoj Luci rečeno je da bezbjednost građana RS-a "nije na zadovoljavajućem nivou i zahtijeva od institucija da ozbiljno pristupe ovom problemu".

"PDP insistira da se institucionalno riješe najteža krivična djela, a prije svega neriješena ubistva u Banjoj Luci", tvrdi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA