Parlamentarac koji je navodno tražio seks za posao podnio ostavku u A-SDA

Radiosarajevo.ba
Parlamentarac koji je navodno tražio seks za posao podnio ostavku u A-SDA
"Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia, vlasnika i autora Asima Kambera, kao i lične političke odgovornosti, ovim putem objavljujem svoju ostavku na sve funkcije u A-SDA", saopćio je Admir Hadžipašić.

Riječ je o federalnom parlamentarcu koji je u žižu javnosti dospio danas, nakon što je objavljen snimak na kojem delegat Doma naroda Parlamenta FBiH i, sad već bivši, generalni sekretar A-SDA Admir Hadžipašić od nepoznate žene traži seksualni odnos u zamjenu za posao. Snimak je nastao 2013. godine, ali je ovih dana procurio u javnost.

"Snimka iz 2013. godine je tada policijski i sudski procesuirana, jer se radilo o montaži skandala što dokazuje i isječeni odnosno drugi dio snimka u kojem sam dotičnoj osobi jasno rekao da znam da snima i da sam namjerno vodio ovakav razgovor na početku te da joj je pokušaj neuspio. Nakon što su krenule ucjene, slučaj sam lično prijavio i vodio se sudski postupak.

Akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Bez obzira na to, svjestan sam vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima", saopćio je Hadžipašić, prenosi Usn.co.ba

Dodao je kako od danas nema nikakve veze sa A-SDA i njenim rukovodstvom, te da se zbog "vrijedne ideje ove političke stranke i njenog časnog rukovostva", povlači u potpunosti iz svih oblika političkog života.

"Neću dozvoliti da moj problem i trenutak životne nepromišljenosti neprijatelji i nimalo časni političari iskoriste.

Sve proistekle posljedice snosit ću lično i naravno zakonskim putem dokazati i na Sudu i u javnosti potpunu istinu. U međuvremenu, od nadležnih policijskih organa, Tužilaštva i sudstva očekujem da rade svoj posao profesionalno te da se javnosti predoči na koji način jedan političar dobija dokaze, snimke i akte povjerljivog sadržaja iz Suda, Policije i ostalih državnih institucija", zaključio je Hadžipašić.

On je medijima dostavio i presudu kojom želi potvrditi sve svoje navode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije