Parlament BiH danas o smjeni ministra Lučića

0
Radiosarajevo.ba
Parlament BiH danas o smjeni ministra Lučića
Foto: Patria / Miloš Lučić

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine trebalo bi da se danas na sjednici izjasni o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića.

Odluku o smjeni donio je Tegeltija jer je DNS, na čiji je prijedlog Lučić imenovan za ministra, napustio vladajuću koaliciju i prešao u opoziciju.

Pred poslanicima će se naći i informacije Agencije za javne nabavke i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim načinima za hitnu nabavku vakcina protiv koronavirusa koje su dostavljene na osnovu zaključka usvojenog na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o Planu prioriteta za parlamente u BiH za ubrzanje procesa evropskih integracija, te da, na prijedlog Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine, imenuju interresornu radnu grupu za pripremu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH.

Interresornu radnu grupu, prema prijedlogu Zajedničkog kolegija, činila bi tri člana Predstavničkog doma Snježana Novaković-Bursać, Alma Čolo i Borjana Krišto, i u ime Doma naroda Bariša Čolak, Sredoje Nović i Munib Jusufović.

Predviđeno je da u toku rada interresorna radna grupa po potrebi konsultuje eksperte iz nevladinog sektora, Centralne izborne komisije BiH, akademske zajednice i druge.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije